Телешки бъбреци с гъби

17/11/2015
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 708
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • телешки бъбреци - 4 бр.
  • гъби - 300 г пресни
  • олио - 1 к.ч. + 2 с.л.
  • червено вино - 2 к.ч.
  • брашно - 1 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме, измиваме и нарязваме по дължина на две половинки бъбреците.
Слагаме ги в тенджера ги заливаме със студена вода и варим, като сменяме водата 3-4 пъти.

Когато омекнат напълно, ги изваждаме и нарязваме напречно на ивици и запържваме в 1 кафена чаша олио.

Сваряваме гъбите, изцеждаме, нарязваме и прибавяме към бъбреците.

Поръсваме с брашното, леко запържваме, наливаме виното и посоляваме.
Варим на умерен огън, докато виното се изпари.

Разреждаме с част от водата от варенето на бъбреците, поръсваме с черен пипер и оставяме на тих огън за 10-15 минути.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар