Млечен карфиол на фурна

17/11/2015
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф1257176
"Лъжете се, ако си мислите, че може да намерите по-вкусно ястие с карфиол от това "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 390
  • Преглеждания за месеца1527
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме карфиола и го разделяме на розички.

В тенджера със студена вода прибавяме прясното мляко и сол.

След като водата и млякото кипнат, добавяме и карфиола за 10 мин. да се бланшира.

В тавичка изсипваме бланширания карфиол, без да го отцеждаме от водата, и прибавяме малко от нея в тавичката.

Поръсваме с бял пипер и разпределяме маслото върху карфиола.

Ръсим с галетата и печем в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 35 мин.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар