Виенски гулаш

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Виенски гулаш1 / 2
17/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Като симфония от виенски майстор - уханен гулаш с говеждо"

Необходими Продукти

  • говеждо месо - 750 гр., от подбедрицата
  • лук - 500 гр.
  • доматено пюре - 1 ч.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • майорана - 1 ч.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • бульон - 1 кубче
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера с олиото поставяме нарязаното на кубчета месо и запържваме за кратко.

Изваждаме месото и в същата мазнина изпържваме почистения и нарязан на ситно лук. Пържим до златисто и прибавяме червения пипер, доматеното пюре и солта.

Прибавяме бульона и доливаме топла вода да покрие месото.

Задушаваме под капак на тих огън докато месото омекне. Ако е необходимо доливаме по малко вода.

Преди края на готвенето добавяме кимиона, майораната и смачкания чесън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: