Тиква на фурна с ябълки и орехи

17/11/2015
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф1257176
"Тиквата е един от най-вкусните дарове на есента, който обожаваме в комбинация с мед и канела "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо23 608
  • Преглеждания за месеца216
  • Преглеждания за седмицата24
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • тиква – 1 бр., цигулка
  • ябълки – 3 - 4 бр.
  • орехи – 1 шепа
  • канела – 1 с.л.
  • мед – 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме тиквата и разполовяваме на две по дължина.

Издълбаваме семките и пълним с почистени и нарязани ябълки, наситнени орехи и мед.

Поръсваме с канела и поставяме в тавичка, постлана с алуминиево фолио, за да не загаря.

Завиваме в друго фолио и печем на 200 градуса около 30 минути, махаме горното фолио и допичаме, докато тиквата омекне.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ivo
Ivo
29.11.2016 00:24
Мед никога не се загрява над 40 градуса. Над тази температура вече не е мед.
Може да се прибави накрая като малко се охлади . Медът в началото може да се замести с кафява захар.
12
0

Виж всички коментари или напиши такъв