Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Печена Тиква»Тиква на фурна с ябълки и орехи

Тиква на фурна с ябълки и орехи

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Тиква на фурна с ябълки и орехи
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
17/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Тиквата е един от най-вкусните дарове на есента, който обожаваме в комбинация с мед и канела"

Необходими Продукти

  • тиква - 1 бр., цигулка
  • ябълки - 3 - 4 бр.
  • орехи - 1 шепа
  • канела - 1 с.л.
  • мед - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме тиквата и разполовяваме на две по дължина.

Издълбаваме семките и пълним с почистени и нарязани ябълки, наситнени орехи и мед.

Поръсваме с канела и поставяме в тавичка, постлана с алуминиево фолио, за да не загаря.

Завиваме в друго фолио и печем на 200 градуса около 30 минути, махаме горното фолио и допичаме, докато тиквата омекне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
51
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Ivo
Ivo
Мед никога не се загрява над 40 градуса. Над тази температура вече не е мед.
Може да се прибави накрая като малко се охлади . Медът в началото може да се замести с кафява захар.
29.11.2016 00:24
12
1