Пълнени гъби със сметана и ориз

18/11/2015
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф1257176
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо309
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • печурки - 500 г, големи
  • масло – 80 г
  • лук – 1 малка глава
  • ориз – 120 г
  • кисела сметана – 300 г
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме ориза в тенджера с подсолена вода в съотношение 1 към 2 и 1/2 до омекване и отцеждаме.

Почистваме гъбите и отстраняваме пънчетата им.

Нарязваме лука на ситно и изпържваме в една лъжица масло.

Нарязваме пънчетата и добавяме към лука.

Посоляваме, посипваме с черен пипер и пържим, като бъркаме около 10 минути.

Прибавяме ориза, разбъркваме и с тази смес пълним шапките на гъбите.

Подреждаме ги в тавичка, намазана с масло.

Разтопяваме останалото масло и разпределяме върху гъбите.

Печем на 180 градуса, докато гъбите омекнат.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар