Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени Гъби»Пълнени гъби със сметана и ориз

Пълнени гъби със сметана и ориз

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9586k
Пълнени гъби със сметана и ориз1 / 2
18/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • печурки - 500 г, големи
  • масло - 80 г
  • лук - 1 малка глава
  • ориз - 120 г
  • кисела сметана - 300 г
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме ориза в тенджера с подсолена вода в съотношение 1 към 2 и 1/2 до омекване и отцеждаме.

Почистваме гъбите и отстраняваме пънчетата им.

Нарязваме лука на ситно и изпържваме в една лъжица масло.

Нарязваме пънчетата и добавяме към лука.

Посоляваме, посипваме с черен пипер и пържим, като бъркаме около 10 минути.

Прибавяме ориза, разбъркваме и с тази смес пълним шапките на гъбите.

Подреждаме ги в тавичка, намазана с масло.

Разтопяваме останалото масло и разпределяме върху гъбите.

Печем на 180 градуса, докато гъбите омекнат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: