Ястие с булгур и кайма

18/11/2015
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 725
  • Преглеждания за месеца82
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • кайма - 500 г, смесена
  • булгур - 2 ч.ч.
  • доматен сок - 1 ч.ч.
  • масло - 60 г
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • чубрица - 1/2 ч.л.
  • босилек - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • вода - 4 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме, измиваме и накисваме в топла вода за 1 час булгура.

Разтопяваме маслото и запържваме каймата, като се стараем да стане на трохи.

Подправяме с подправките и добавяме доматения сок.

Прибавяме изцедения булгур и добавяме водата.

Слагаме капак и варим на среден огън, докато вадата изври и булгурът стане на отделни зърна.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!