Добруджански гювеч

18/11/2015
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф1257166
"Добавете и тази рецепта към списъка с Неустоими, традиционни, български рецепти, която всяка уважаваща себе си домакиня трябва да сготви поне веднъж през живота си "
Приготвяне30 мин.
Готвене150 мин.
Общо180 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 117
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.3 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • месо - 750 гр., агнешко, овнешко, телешко, свинско
  • лук - 200 гр.
  • чушки - 500 гр., зелени
  • домати - 500 гр.
  • ориз - 200 гр.
  • олио - 100 мл.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • магданоз - 1 връзка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото нарязваме на порции и го запържваме в олиото, след което го вадим.

В същата мазнина запържваме лука, нарязан на едро, прибавяме и половината от нарязаните на дребно домати и задушаваме.

Разбъркваме червения пипер с малко топла вода, за да се разтвори и го прибавяме към зеленчуците.

Връщаме месото в тенджерата и го варим на тих огън до поомекване.

Добавяме последователно ситно нарязаните чушки и останалата част от доматите, както и изчистения и измит ориз.

Ястието прехвърляме в гювеч, заливаме го с топла вода и печем да готовност.

След като го извадим от фурната, го ръсим със ситно нарязания магданоз.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар