Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Варено-пържена леща с кълнове

Варено-пържена леща с кълнове

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
167383131609
Варено-пържена леща с кълнове
Снимка: Кристина Черникова
1 / 2
20/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
130 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • леща - 1 пакет
  • кълнове - 200 г от броколи
  • червен лук - 2 глави
  • масло - 1 к.ч. слънчогледово
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
  • къри
  • копър
  • оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се измива и накисва във вода за 1 час. Кълновете се накисват във вода, подкислена с оцет. Лещата се вари до омекване в две води, прецежда се от течността и се оставя настрана.

Лукът се нарязва и се задушава в сгорещеното масло. Щом омекне, към него се добавят кълновете. Щом и те се сготвят, се слага лещата и се поръсва с подправките.

По желание се налива и малко вода. Ястието се оставя да покъкри на огъня още около 15 минути и се отстранява.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: