Лесна торта с лешници

20/11/2015
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
"Време е за нещо сладичко, затова ви представяме тази лесна торта с лешници Поднесете с чаша ароматно кафе"
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 101
  • Преглеждания за месеца126
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците се разбиват на сняг с малко от захарта. Жълтъците се разбиват с останалата захар на пяна.

Млякото, олиото, бакпулверът, лешниците и брашното се разбъркват. Към тях се прибавят жълтъците и белтъците, като се бърка отдолу нагоре.

Сместа се разпределя на три части, като всяка се пече отделно в тава, постлана с хартия.

След като изстинат, блатовете се поливат с няколко лъжици прясно мляко.

За крема: Маргаринът се оставя да се затопли вън от хладилника. Смесва се с яйцата и пудрата захар. С така получения крем се мажат блатовете и се редят един върху друг.

Отгоре тортата се намазва от всички страни и се поръсва със смлени лешникови ядки.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Zizi Bobi
Zizi Bobi
26.01.2018 11:46
Kolko zahar se slaga na blata
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв