Добруджанска копривена каша

20/11/2015
"Опитайте тази вкусна, здравословна и лесна копривена каша! Тя ще ви зареди с енергия за цяла седмица!"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 468
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • коприва - 500 гр.
  • масло - 50 гр.
  • орехи - 50 гр.
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 50 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме копривата под топла вода.

Нарязваме я на дребно и я задушаваме в маслото.

Прибавяме и брашното и разреждаме с хладка вода. Варим до готовност на кашата.

Сваряваме яйцата, охлаждаме и ги белим, режем на четвъртинки.

Сервираме, като върху готовата каша прибавяме четвъртинки яйца и ръсим с натрошени орехови ядки.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Албена
Албена
17.04.2016 18:11
Витаминозна бомба след дългата зима.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв