Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Реджинете с прошуто и праз

Реджинете с прошуто и праз

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
167383131623
Реджинете с прошуто и праз1 / 2
30/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • паста - 1 пакет реджинете
  • прошуто - 300 г
  • праз - 2 стръка
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • сос бешамел - 1/2 ч.ч.
  • пармезан - 1 ч.ч. настърган
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Напълнете една тенджера с подсолена вода и щом заври, пуснете пастата вътре. Гответе толкова време, колкото се изисква на опаковката, след което прецедете и измийте със студена вода.

Докато пастата се готви, нарежете праза на ситно и го задушете в мазнина. Щом омекне, добавете надребненото месо.

Поръсете с подправки и налейте виното. Оставете сместа да къкри на огъня 4-5 минути, след което прибавете сварената и отцедена паста. Разбъркайте и задръжте на огъня още 3 минути.

Накрая добавете соса бешамел и отстранете от печката. Разпределете пастата в чинии и поръсете с пармезан. Сервирате ястието веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: