Селски хляб със суроватка

24/11/2015
Емил
отЕмилНовак2
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции1 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 459
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 350 г бяло
  • типово брашно - 150 г
  • мая - 1 пакетче суха
  • зехтин - 1 - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • суроватка - 350 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От продуктите замесваме тесто за 5-10 минути, докато се получи еластично и спре да лепне. Оставяме в намаслена купа, покрита с фолио, да втаса, докато удвои обема си.

След това премесете и оформете в желаната форма хляба. Покрийте с кърпа и набрашнете кошничка, сложете тестото с долната страна нагоре отново да втаса.

Щом почти удвои обема си отново, обърнете върху предварително нагряна тава или камък за печене. Изпечете в предварително загряна на максимална мощност фурна. Печете хляба в тавичка с вода на дъното - целта е да се образува пара.

Преди да сложите хляба да се пече, направете по повърхността му 2-3 разреза. На десетата минута от печенето намалете температурата на 200 градуса и печете още около 50 минути.

Готовият селски хляб със суроватка оставете да изстине върху решетка.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!