Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Патладжани по атински

Патладжани по атински

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9586k
Патладжани по атински1 / 2
24/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • домати - 6 - 8 бр.
  • олио - 4 с.л
  • сирене - 100 гр.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме патладжаните на кубчета, поръсваме със сол и оставяме за 30 минути върху кърпа, за да се отцеди горчилката.

Изцеждаме ги от събралата се течност внимателно и изпържваме в олиото.

Нарязваме обелените домати също на кубчета и ги прибавяме към патладжаните в тигана.

Задушаваме, докато доматите и патладжаните омекнат, около 15 минути.

Подреждаме в чиния и настъргваме върху тях сиренето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: