Шишчета по татарски

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Шишчета по татарски1 / 2
25/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
15
"Шишчета нижем ние тук, тежка работа, ама после всички ще искате да ядете"

Необходими Продукти

  • овнешко месо - 1 кг., филе
  • олио - 100 мл.
  • лук - 150 гр.
  • пушено свинско филе - 300 гр.
  • сланина - 150 гр.
  • ориз - 150 гр.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме овнешкото филе от жилките и го нарязваме на парчета за шишчета - като тънки филийки.

Приготвяме марината от олиото, сол, нарязания лук, магданоза и лимоновия сок. Държим месото в нея за поне 2 часа.

Намокряме шишчетата и започваме да нанизваме месото, като го редуваме с парченца сланина и пушено филе.

Печем на скара, като може редовно да мажем месото с маринатата.

Поднасяме шишчетата върху варен в овнешки бульон ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: