Печено агне по добруджански

25/11/2015
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
"Вкусно, по-вкусно, още по-вкусно - най-вкусното печено агнешко по добруджански "
Приготвяне40 мин.
Готвене200 мин.
Общо240 мин.
Порции15
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 314
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и посоляваме агнешкото месо.

Попарваме дреболиите с подсолена вода. Нарязваме ги па ситно и посоляваме на вкус.

В тенджера със сгорещеното олио прибавяме нарязания на ситно лук, измития и почистен булгур, дреболиите, червения пипер, джоджена и магданоза, нарязани на ситно, и черния пипер и ги запържваме.

Прибавяме от бульона, в които сме попарили дреболиите и задушаваме.

Получената смес изсипваме в тава и отгоре нареждаме агнешкото месо.

Покриваме с булото.

Отгоре завиваме с тесто, замесено от вода, сол и брашно. По желание може да направите формички от тестото, ако поводът е по-специален.

Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 3 часа.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!