Добруджански сиренки

25/11/2015
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции50
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 225
  • Преглеждания за месеца71
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • брашно - 650 г
  • масло - 150 г
  • кисело мляко - 150 г
  • яйца - 3 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • амонячна сода - 1 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • сирене - 180 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтваряме содата в киселото мляко. Пресяваме брашното. Разтопяваме маслото.

В купа в пресятото брашно изсипваме киселото мляко със содата, яйцата, разтопеното масло, солта и натрошеното сирене. Замесваме тесто. Покриваме със стреч фолио и оставяме да отлежи около 30 мин.

Делим полученото тесто на топки, които после разточваме. С остър нож режем на ромбове, прегъваме по диагонал.

Подреждаме ги в намазана с мазнина тавичка. Печем на 180 градуса за 30 мин.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Monika Ivanova
Monika Ivanova
05.05.2016 22:31
напоследък никъде не намирам амонячна сода...не знам какво става в тези магазини само бикарбонат има
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв