Добруджански сиренки

25/11/2015
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф1257166
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции50
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 384
  • Преглеждания за месеца108
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтваряме содата в киселото мляко. Пресяваме брашното. Разтопяваме маслото.

В купа в пресятото брашно изсипваме киселото мляко със содата, яйцата, разтопеното масло, солта и натрошеното сирене. Замесваме тесто. Покриваме със стреч фолио и оставяме да отлежи около 30 мин.

Делим полученото тесто на топки, които после разточваме. С остър нож режем на ромбове, прегъваме по диагонал.

Подреждаме ги в намазана с мазнина тавичка. Печем на 180 градуса за 30 мин.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Monika Ivanova
Monika Ivanova
05.05.2016 22:31
напоследък никъде не намирам амонячна сода...не знам какво става в тези магазини само бикарбонат има
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв