Пилешка супа с макарони

03/05/2010
Влади
отВладиНовак
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 735
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • пилешко месо – 500 гр.
  • олио – 50 мл.
  • чесън – 3 скилидки
  • пилешки бульон – 2 л.
  • гъби – 2 ч. ч.
  • моркови – 2 бр.
  • макарони – 1 ч. ч.
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се нарязва на парченца. Запържва се в олио за няколко минути докато месото си промени цвета и добавяме счукания чесън.

Прибавя се бульона, нарязаните на филийки гъби, морковите нарязани на пръчици и подправки на вкус.

Супата се оставя да заври, след което се намаля огъня.


Десет минути преди да се свали от огъня се добавят макароните.

Преди сервиране се поръсва със ситно нарязан магданоз.
подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар