Млечни хлебчета

24/11/2010
Ефросия
отЕфросияДжедай4541
"Трябва да опитате, за да разберете защо всички говорят за тях "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции12-16 бр.
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 846
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • брашно - 600 г, тип 500
  • сол - 1 и 1/2 ч.л.
  • мляко - 37 г сухо
  • захар - 3 и 1/4 с.л.
  • мая - 2 ч.л. суха
  • яйца - 1 брой
  • масло - 46 г краве
  • вода - към 350 мл
  • яйца - 1 брой, за намазване
  • мак - за поръсване, или сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сухите продукти се смесват в голяма купа. Към тях се добавят водата, маслото и яйцето. Забърква се с миксер тесто в продължение на 6-7 минути - трябва да се получи меко и леко лепнещо тесто.

Прехвърля се в намаслена купа и се покрива. Втасва на топло за 1-2 часа, докато увеличи обема си два пъти. От тестото се оформят 12-16 питки, които се покриват и се оставят да "починат" 20 минути.

Питките се оформят още веднъж и се нареждат в тава за печене. Отново се оставят на топло да втасват за 60-90 минути. Намазват се с яйце и се поръсват с мак или сусам. Питките се пекат в предварително загрята фурна за хляб на 200 °C за 15 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар