Добруджански тиквеник

25/11/2015
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф1257166
Приготвяне45 мин.
Готвене45 мин.
Общо90 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 171
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • кори за баница - 1 пакет, от дебелите
  • тиква - 1, 5 кг
  • захар - 200 г
  • олио - 50 мл
  • пудра захар - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме тиквата и я настъргваме.

Запържваме я в дълбок съд със сгорещено олио. След като я отстраним от котлоно, прибавяме и захарта.

Разстиламе корите и в долния им края слагаме от плънката, навиваме на руло.

Печем в умерена фурна до готовност.

Поднасяме студена, поръсена с пудра захар.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар