Пукани люти чушки по кърджалийски

25/11/2015
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф1257176
"Смела рецепта за любителите на пикантните удоволствия!"
Приготвяне40 мин.
Готвене50 мин.
Общо90 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо31 362
  • Преглеждания за месеца364
  • Преглеждания за седмицата22
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3.7 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и приготвяме 20 бурканчета от 300 мл с капачки.

Във всеки буркан слагаме по 1 ч.л. захар, 1 с.л. сол, 2 с.л. олио, 3 скилидки чесън, нарязани на дребно и по една голяма щипка от предварително накълцаните и разбъркани копър и магданоз и рендосаните моркови.

В нагрят, сух, голям и дълбок тефлонов тиган запичаме за кратко предварително измитите и почистени от дръжките чушки.

Горещите и пукани чушки редим плътно в бурканчетата.

Отгоре добавяме по още 1 щипка от наситнените моркови, пресни зелени подправки и по една скилидка чесън. Допълваме с оцет.

Напълнените бурканчета затваряме плътно, обръщаме и оставяме да изстинат за около 12 часа.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Veneta6711
Veneta6711
15.08.2016 20:41
А отцета къде остана?
0
3
Аля
Аля
04.12.2015 15:58
Преди няколко дена направих тези апетитни чушки и днес реших да пробвам как се е получило. Станаха точно каквито ги обичам. Хрупкави, пикантни и много вкусни. Адмирации за рецептата.
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв