Домашни картофени кюфтета

25/11/2015
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
"Пригответе двойна доза, защото ще свършат много по-бързо, отколкото предполагате!"
Приготвяне40 мин.
Готвене90 мин.
Общо130 мин.
Порции25
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо21 004
  • Преглеждания за месеца77
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме картофите и ги обелваме. С преса ги правим на пюре.

Нарязваме лука на дребно и го прибавяме към пюрето.

Добавяме 2 яйца, натрошеното сирене, солта, черния пипер, наситнения магданоз, самардалата и 2 с.л. брашно.

От продуктите омесваме тесто.

С намазнена ръка оформяме кюфтета, които потапяме последователно в брашно, яйца и пак в брашно.

Пържим кюфтетата в нагорещено олио до златисто, отцеждаме на салфетка и поднасяме.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Ivo
Ivo
08.07.2016 14:06
Става и с кашкавал. А подправките са според вкуса на всеки.
1
0
Monika Ivanova
Monika Ivanova
11.04.2016 22:29
Аз ги оформям и ги слагам за 15тина мин във тава във фризера за да не се разпаднат при пърженето.
3
0
Люси
Люси
30.11.2015 20:09
Мисля, че това е много удачна рецепта за картофени кюфтета.
Ще се пробва задължително!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв