Домашно суши с крема сирене

25/11/2015
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
"Пригответе се за майсторски урок по приготвяне на домашно суши. И да не забравите да дадете по един лайк на майстора "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции30
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 151
  • Преглеждания за месеца79
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • ориз - 2 ч.ч.
  • крема сирене - 250 г
  • авокадо - 2 бр.
  • кори нори - 12 бр. листа
  • сьомга - 400 г, пушена
  • вода - 5 ч.ч.
  • оризов оцет - 1 ч.ч.
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • За соса
  • соев сос - 50 мл
  • уасаби - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме ориза под течаща студена вода, докато водата остане прозрачна.

Поставяме ориза в купа със студена вода, да се накисне за 30 мин.

Отцеждаме ориза и го оставяме да почива за още 30 мин.

Поставяме ориза в тенджера и го заливаме с водата. Поставяме капак. Включваме котлона на силен огън, докато заври, след което намаляваме силата на котлона на половина за 10 мин. Изключваме котлона и оставяме ориза да дръпне.

В подходящ съд смесваме оризовия оцет, солта и захарта и нагряваме на котлона, докато се разтворят.

Изсипваме ориза в продълговата пластмасова или стъклена тава, за да изстине равномерно.

Поръсваме ориза с оцета и внимателно разбъркваме с дървена шпатула, докато е топъл.

Върху влажна тънка кърпа разстиламе лист нори, върху него слагаме с навлажнени ръце от ориза на пласт широк 5 - 6 см., запазвайки 2 см. от началото на листа без ориз.

Върху ориза подреждаме обеленото и нарязано на ивички авокадо, крема сирене и сьомга.

Намокряме горния края на норито с вода.

С помоща на кърпата навиваме с приплъзваме на стегнато руло. Оставяме за малко да почине, за да омекне норито.

С остър нож режем на колелца.

В купичка разбъркваме соевия сос с уасабито.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Люси
Люси
30.11.2015 20:07
Изглежда като приготвено от японец
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв