Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Плакия»Домашна плакия от леща

Домашна плакия от леща

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Домашна плакия от леща
Снимка: Севда Андреева
1 / 3
25/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • леща - 3 ч.ч.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • домати - 3 с.л. от консерва
  • чушки - 1 бр. червена
  • пащърнак - 1 с.л., настърган
  • целина - 1 резен
  • сол - на вкус
  • олио - 30 мл
  • чубрица - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме лещата в тенджера със студена вода и я слагаме да се вари на среден огън заедно със наситнените моркови, лук, чушка, пащърнак, целина и домати.

След като лещата заври, прибавяме олиото и солта.

Варим до омекване на лещата.

Прибавяме чубрицата и изсипваме в тава.

Печем за около 30 минути, докато течността намалее на половина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Аля
Аля
Много лесна и вкусна леща. Правя вече за втори път. Благодаря за рецептата.
04.12.2015 13:53