Турско кафе

26/11/2015
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф1257176
"Винаги има време на едно хубаво Турско кафе !"
Готвене5 мин.
Общо5 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 303
  • Преглеждания за месеца154
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг3.7 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • ръж - 30 г, смляна
  • леблебия - 30 г, смляна
  • захар - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отмерваме в чашка за кафе вода и я изсипваме в джезве.

В джезвето прибавяме 1 ч.л. от добре разбърканите ръж и леблебия.

Прибавяме една кафяна лъжичка захар.

Оставяме да заври на бавен огън.

Когато кафето кипне, се отдръпва от котлона и се отсипва от каймака в чашката, в която ще се сервира кафето.

Връщаме джезвето на котлона и кипваме още два пъти, като всеки път отливаме от сместа.

Накрая изсипваме остатъка от кафето в чашката и сервираме с чаша вода.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Monika Ivanova
Monika Ivanova
13.05.2016 20:24
леблебия пиеха нашите, когато бяхме деца,защото или нямаше кафе в магазините или нямаха пари...
1
0
Наталиа Петрова
Любима напитка!
0
0
Мартина Тракова
И бяло сладко! ;)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв