Лесна домашна маринована риба

27/11/2015
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф1257176
"С години може да търсите сполучлива рецепта на домашно маринова риба, затова отбележете си тази. Не изисква кой знае какво и винаги става уникална!"
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо48 563
  • Преглеждания за месеца293
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • риба - 1 кг, херинга, скумрия, толстолоб или друга мазна риба
  • сол - 1 ч.ч.
  • вода - 4 ч.ч.
  • оцет - 1 ч.ч.
  • олио - 1 к.ч.
  • хляб - 1 филийка
  • копър - 2 връзки
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • бахар - 3 - 4 зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се измива и почиства от глави, хриле, опашки. Нарязва се на парчета. Прави се саламура от солта и водата.

Солеността се проверява като във водата се пуска сурово цяло яйце. Ако изплува, водата е добре осолена.

Почистените парчета риба се поставят в саламурата за 10 часа. След това саламурата се изхвърля, рибата се залива с оцет и престоява още 10 часа.

Слага се в тензух да се отцеди. Почиства се от ципата на кожата (ако има), от костички и гръбнак.

В тиган с нагорещено олио се изпържва една филийка хляб (за да отнеме миризмата на олио). Рибата се реди в стъклен съд - ред риба, ред копър и т.н.

По желание може да се сложи нарязан на шайби лук, чесън, бахар. Залива се с изстиналото олио.подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар