Патица с круши

31/12/2015
Приготвяне50 мин.
Готвене120 мин.
Общо170 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо554
  • Преглеждания за месеца135
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • патица – 1 бр.
  • дафинов лист – 1 бр.
  • лук – 1 глави
  • моркови – 2 бр.
  • магданоз – 3 стръка
  • круши – 4 бр.
  • чесън – 12 скилидки
  • шери – ½ ч.ч. сухо
  • брашно – 4 с.л.
  • домати – 3 бр.
  • мащерка – ¼ ч.л. суха
  • целина – 1 стрък
  • зехтин
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на високи градуси. Разрежете патицата наполовина, махнете вътрешностите и крилцата. Надупчете кожата с вилица, овкусете със сол и черен пипер и запечете за 1 час.

Междувременно запържете леко вътрешностите и крилцата, след което ги сложете с една цяла глава лук, целия морков, 1 стрък магданоз, целината, дафиновия лист, мащерката, сол и черен пипер и ги залейте с вода. Варете на бавен огън около 1 час. Почистете крушите от дръжките и ги задушете за 5 минути, след което ги оставете настрана.

Направете сос софрито от чесъна, останалата глава нарязан лук, магданоза и малко зехтин, смесен с малко мазнина, отделила се от патицата. За целта загрейте зехтин в малка тавичка и го сложете във фурната.

Щом се нагрее достатъчно, добавете лука и чесъна и ги печете във фурната докато почти се карамелизират. Добавете и магданоза. Когато патицата почти се изпече, съберете мазнината от печенето и деглазирайте с шерито, като ги смесите в тиган. Прибавете ги към софритото.

Добавете към сместа обелените и ситно нарязани домати, моркова и задушете, докато сместа се сгъсти. Прецедете бульона от вътрешностите и го добавете към доматите. Добавете брашното, кипнете и намалете огъня. Задушете за 10 минути. Нарежете крушите на осмини. Нарежете и патицата и я смесете с крушите. Прибавете към соса и задушете за 10 минути.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар