Празнична пуйка с портокали

31/12/2015
Роси Стоянова 2
отРоси Стоянова 2Дарт Вейдър53
"Ароматна пуйка с екзотичен дъх и неустоим сладък вкус - идеалното ястие за специални случаи и празнични вечери със семейство и приятели "
Приготвяне60 мин.
Готвене180 мин.
Общо240 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 584
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете маслото на малки парченца и го смесете с шафрана. Настържете кората на единия от портокалите, а другия нарежете на тънки шайбички. Измийте пуйката и я подсушете добре.

Натъркайте я със сол и пипер – отвън и отвътре. Отвътре я намажете и с настърганата кора. Внимателно повдигнете кожата на гърдите. Натъркайте резените портокал с шафрановото масло и подпъхнете в пуйката.

Привържете бутчетата на пуйката и я сложете в намаслена тава. Намажете я с останалото масло. Покрийте с фолио и налейте бульона в тавата.

Печете в най-долната част на загрята на 180 градуса фурна за около 3 часа. От време на време поливайте с бульона. След като мине 1.5 часа махнете фолиото. Извадете готовата пуйка и прецедете бульона.

Добавете мармалада и марсалата и кипнете за 5 минути. Сгъстете с нишестето и и поднесете пуйката със соса. Резултатът е наистина много вкусна и ароматна пуйка.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар