Италиански палачинки с кестеново брашно

28/11/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо464
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа се смесват брашното от кестени и водата и се бъркат интензивно, за да няма бучки. Добавя се зехтинът, солта и всичко се разбърква отново.

В сгорещен тиган, намазан с масло, се излива по малко от тестото и тиганът се накланя на една страна така, че тестото да се разпредели по дъното.

Пържат се по 2 минути от едната страна, обръщат се и се пържат 1 минута от другата страна.

Палачинките се слагат една върху друга и се държат на топло.

Сервират се, като във всяка палачинка се слага по малко рикота, завива се на руло и се полива с мед.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!