Еклерови бухти

20/11/2010
Ефросия
отЕфросияМастър Шеф444
"Търсенето на съвършените бухти временно се прекратява, докато дегустираме това неустоимо предложение "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции20 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо11 898
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

  • вода - 1 ч.ч.
  • мазнина - 50 г масло
  • брашно - 1ч.ч.
  • яйца - 3 броя
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата се кипва с маслото и солта. Към нея се добавя цялото брашно наведнъж и се бърка енергично.

Оттегля се от котлона и се прибавят яйцата едно по едно, докато се поемат хубаво от сместа.

Повечко мазнина се загрява в тиган на котлона и с лъжица се сипва от сместа в мазнината. Ако тестото е хубаво, не е нужно да обръщате бухтите - те се въртят сами.

Поднесете със сладко по избор и кисело мляко.
подобни рецепти тук

5 5
4 4
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Иванка
Иванка
10.09.2013 18:04
Искам да попитам-така ли изглеждат?
0
0
мима
мима
14.04.2013 09:37
супер са,лесни и вкусни,а и децата ги харесват много

0
0

Виж всички коментари или напиши такъв