Оригинално италианско тирамису

28/11/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
"Пригответе си Тирамису по автентична оригинална италианска рецепта. Ние сме очаровани, а вие?"
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо72 154
  • Преглеждания за месеца1186
  • Преглеждания за седмицата159
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В изстиналото кафе се добавя ликьорът. Белтъците се разбиват на сняг. Жълтъците се разбиват с пудрата захар до бяло. Добавя се маскарпонето и леко се разбърква.

Добавят се разбитите белтъци. Получава се лек крем. Всяка бишкота се топва за по пет секунди в кафето с ликьор. Половината бишкоти се слагат на дъното на стъклен съд така, че да го запълнят.

Бишкотите трябва да са плътно до стените на съда и да са плътно наредени една до друга. Отгоре се слага половината крем и се заглажда. Вторият слой бишкоти се реди перпендикулярно на първия.

Маже се с остатъка от крема и се поръсва обилно с какаото на прах. Оставя се в хладилник за 8 часа. Преди сервиране се поръсва с настърган шоколад.подобни рецепти тук

5 5
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Яница Николова
Прекрасен десерт!
0
0
Николина Панчева
много добър десерт
0
0
Gergana Tosheva
Gergana Tosheva
19.06.2017 17:08
Всъщност, се поръсва с какаото преди поднасяне, за да е е сухо и пръхкаво.... и с ликьор става .
2
1

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!