Каша от грис с ябълки

29/11/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 288
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълката се обелва, сърцевината се отстранява. Сварява се във водата на бавен огън, докато омекне. Пасира се.

Във водата, в която се е варила ябълката, се добавя захарта, солта, пюрето от ябълка и прясното мляко. След като сместа заври, на тънка струйка се добавя грисът при непрекъснато бъркане.

Вари се на бавен огън до сгъстяване, като периодично се разбърква, за да не загори. Кашата се сваля от котлона, охлажда се напълно и се разбива с миксер до пухкав крем.

Сервира се веднага, като се поръсва с канела и се добавя масло. Може да поръсите с малко настърган шоколад по желание.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!