Немски винен сос

29/11/2015
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо602
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • масло - 40 г
  • брашно - 40 г
  • бульон - 1/2 л пилешки от кубчета
  • яйца - 2 бр. жълтъци
  • сметана - 1/2 ч.ч. течна
  • бяло вино - 20 мл
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 1/4 ч.л. млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се разтопява на бавен огън и се добавя брашното. Разбърква се така, че да няма бучки. Добавя се бульонът.

Жълтъците се разбиват със сметаната и сместа се добавя към соса, който продължава да се загрява още 2-3 минути, без да кипва.

Добавя се виното, солта и черният пипер, сосът се оставя още 1 минута на котлона и се сваля. Сервира се топъл или студен с месо или задушени зеленчуци.
подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар