Чеснови багети

29/11/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач2685
"Не стават за романтични вечери, но когато имаш ароматни багети, защо ти е да ходиш по срещи "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 157
  • Преглеждания за месеца109
  • Преглеждания за седмицата22
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Една четвърт от млякото се затопля леко и в него се размива маята. Добавя се захарта и малко брашно и се оставя на топло за 20 минути. Добавя се останалото мляко, останалото брашно и половината сол и се замесва тесто.

Половината масло се разтопява, без да кипва, охлажда се леко и се добавя в тестото по малко, като се меси през цялото време. Оставя се за 1 час на топло. Разделя се на 10 части и всяка част се оформя като малка дълга франзелка.

Чесънът се реже на ситно, добавя се нарязаният на ситно босилек, останалата сол и останалото масло, което също се разтопява. Багетите се редят в тава, постлана с хартия за печене и се оставят на топло за 20 минути.

Разрязват се в средата леко и се мажат със зеленото масло. Яйцето се разбива и с него се мажат отгоре багетите. Пекат се 40 минути на 180 градуса. Сервират се топли или студени.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Monika Ivanova
Monika Ivanova
13.05.2016 20:32
Ами защо положителни коментари и трагични оценки?
0
0
Надя
Надя
21.02.2016 19:48
Прекрасни са! Скоро със сигурност ще ги пробваме.
0
0
Мариела Христова
Изглеждат страхотно!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв