Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Багети»Чеснови багети

Чеснови багети

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Чеснови багети2 / 3
29/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10
"Не стават за романтични вечери, но когато имаш ароматни багети, защо ти е да ходиш по срещи"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • захар - 1 щипка
  • сол - 2 щипки
  • мая - 15 г
  • прясно мляко - 300 мл
  • масло - 125 г
  • чесън - 10 скилидки
  • босилек - 4 стръка
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Една четвърт от млякото се затопля леко и в него се размива маята. Добавя се захарта и малко брашно и се оставя на топло за 20 минути. Добавя се останалото мляко, останалото брашно и половината сол и се замесва тесто.

Половината масло се разтопява, без да кипва, охлажда се леко и се добавя в тестото по малко, като се меси през цялото време. Оставя се за 1 час на топло. Разделя се на 10 части и всяка част се оформя като малка дълга франзелка.

Чесънът се реже на ситно, добавя се нарязаният на ситно босилек, останалата сол и останалото масло, което също се разтопява. Багетите се редят в тава, постлана с хартия за печене и се оставят на топло за 20 минути.

Разрязват се в средата леко и се мажат със зеленото масло. Яйцето се разбива и с него се мажат отгоре багетите. Пекат се 40 минути на 180 градуса. Сервират се топли или студени.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Дони Ники
Дони Ники
Много вкусно изглеждат!
01.05.2022 22:45
Monika Ivanova
Monika Ivanova
Ами защо положителни коментари и трагични оценки?
13.05.2016 20:32
Надя
Надя
Прекрасни са! Скоро със сигурност ще ги пробваме.
21.02.2016 19:48
Мариела Христова
Мариела Христова
Изглеждат страхотно!
08.01.2016 09:03