Конфитюр от сини сливи и тиква

30/11/2015
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции15
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 210
  • Преглеждания за месеца120
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме сините сливи, сваряваме ги, разделени на половинки.

Тиквата обелваме и нарязваме на кубчета.

Сваряваме сироп от захарта и водата и сипваме в него тиквата и сливате.

Варим на силен огън.

Когато всичко омекне, разбъркваме добре, прибавяме оцета и доваряваме още десетина минути.

Разсипваме конфитюра в сухи буркани, завързваме ги с пергаментова хартия и слагаме капачките.

Съхраняваме на студено и тъмно място.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Люси
Люси
30.11.2015 19:56
Интересна и необичайна комбинация на продукти
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв