Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Шницели»Лесен шницел от смляно месо

Лесен шницел от смляно месо

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Лесен шницел от смляно месо1 / 2
02/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Днес сме на телешки шницели, но ще си ги ядем сами, защото вкусен шницел не се дели"

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг телешка
  • масло - 120 г
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 50 г
  • прясно мляко - 60 мл
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставяме смляното месо в купа и прибавяме яйцата, прясното мляко, черния пипер и солта.

Омесваме и оформяме кръгли шницели с дебелина 5-6 мм.

Панираме ги в брашното и изпържваме в сгорещено олио.

Обръщаме, за да се образува хубава червена коричка от двете страни.

Гарнираме с картофено пюре, домати и краставички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
само в брашно ли се панира? без яйца?
13.05.2016 20:34
Люси
Люси
Бях забравила този вид шницел.
02.12.2015 20:41