Котлети по нормандски

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Котлети по нормандски1 / 2
02/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • котлети - 4 бр.
  • ябълки - 1 кг
  • масло - 250 г
  • канела - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган разтопяваме част от маслото и изпържваме от двете страни котлетите, докато придобият златист цвят.

Обелваме ябълките, почистваме от сърцевината и нарязваме на филийки.

В огнеупорна форма, намазана с масло, поставяме на дъното на пластове ябълките, като между всеки пласт поставяме парченца масло.

Посоляваме и подправяме с черен пипер и канела.

Върху ябълките поставяме котлетите и заливаме всичко с маслото, в което са се пържили.

Запичаме ястието в топла фурна за около 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: