Пържен дроб по лионски

01/12/2015
Анонимен
отАнонименДжедай1257176
"Неустоима френска рецепта, която препоръчваме на всеки ценител на хубавата кухня "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 229
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овалваме парчетата черен дроб в брашно и ги поизтръскваме.

Загряваме олиото в тиган и разтопяваме в него маслото.

След като пяната, която ще се образува, изчезне, поставяме парчетата черен дроб в мазнината и изпържваме при умерен огън от всяка страна за около 2-3 минути. Изваждаме го и поставяме на топло място.

Разтваряме бульона във вода и варим при непрекъснато бъркане, докато сместа остане наполовина.

Прибавяме малко масло и лимонов сок и заливаме черния дроб със соса.

Поръсваме със ситно нарязания магданоз.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар