Сироп от индрише

01/12/2015
Марина Нордот Марина НордГотвач / Автор
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 688
  • Преглеждания за месеца102
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата се кипва и в нея се пускат листата индрише. След 1 минута се добавят ореховите ядки и се варят още 1 минута.

Сваля се от котлона и се похлупва с капак. Оставя се за 1 час, след което се прецежда през марля и се охлажда.

Добавя се медът и се разбърква, докато медът се разтвори напълно.

Този сироп, освен че е вкусен, може да се използва с много добър ефект при кашлица, като се пие по 100 милилитра през 2 часа, може и леко затоплен, но без да се кипва.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар