Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Домашна туршия с бамя и зелени домати

Домашна туршия с бамя и зелени домати

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Домашна туршия с бамя и зелени домати1 / 2
02/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • зеле - 2 кг
  • зелени домати - 2 кг
  • чушки - 2 кг зелени
  • моркови - 1.5 кг
  • чушки - ½ кг червена капия
  • корнишони - 1.5 кг
  • шипки - 1.2 кг бяла
  • карфиол - 500 г
  • бамя - 300 г
  • целина - 200 г
  • магданоз - 100 г, нарязан на ситно
  • За саламурата
  • вода - 7 л
  • сол - 450 г
  • оцет - 400 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелките трябва да са здрави, ненапукани и твърди. Нарязваме кочана на зелките на кръст на дълбочина 4-5 см.

Измиваме добре пипера и краставичките и ги надупчваме.

Морковите, доматите и лютите чушлета слагаме цели, а карфиола накъсваме на розички.

Бамята, за предпочитане по-дребна, се кисне 10 часа в 30 г. сол, 30 г. оцет и 1 л. вода. След това се измива. Така се отделят лигавите вещества.

Редим зеленчуците в буркани на пластове, без да ги притискаме. Между тях ръсим от магданоза.

Сваряваме саламурата и след като изстине, я прецеждаме.

Заливаме продуктите.

На 20 ден туршията е готова за ядене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: