Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Домашна пъстра туршия

Домашна пъстра туршия

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Домашна пъстра туршия1 / 2
02/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.

Необходими Продукти

  • арпаджик - 2 кг
  • пиперки - 3 кг
  • бамя - 500 г
  • зелени домати - 500 г
  • карфиол - 3 глави
  • чесън - 4 глави
  • целина - 2 глави
  • моркови - 5 бр.
  • люти чушки - 5 бр., рибки
  • За саламура
  • вода - 4 л
  • сол - 6 к.ч.
  • оцет - 2 л
  • дафинов лист - 3 бр.
  • вишневи листа - 10 бр.
  • черен пипер - 10 зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме саламурата.

Почистваме от люспите арпаджика и чесъна.

Нарязваме морковите на колелца, целината - на парчета, а пиперките - на ленти.

Накъсваме карфиола на розички.

Подреждаме зеленчуците в голям съд или делва и заливаме със саламурата.

Преточваме 2-3 пъти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: