Домашни тиквички на фурна с кайма

02/12/2015
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф1257166
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо701
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме тиквичките и ги изстъргваме внимателно отвътре, като вадим меката част със семките.

Запържваме ги за кратко, за да се махне миризмата на сурово, и ги охлаждаме.

Отделно задушаваме в мазнината каймата и нарязания на ситно лук.

Прибавяме измития ориз и запържваме отново.

Накрая прибавяме черния пипер, солта и наситнения джоджен.

С готовата смес пълним тиквичките и ги редим в тава, заливаме ги с вода и сока на лимона. Печем на умерена фурна.

Когато са почти готови, ги заливаме с доматеното пюре, размито в 1 ч.ч. вода.

Готови, поръсваме с нарязания на ситно магданоз.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар