Домашни тиквички на фурна с кайма

02/12/2015
Севда Андрееваот Севда АндрееваМастър Шеф / Автор
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо654
  • Преглеждания за месеца65
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • тиквички - 1 кг
  • кайма - 300 г
  • лук - 1 глава
  • ориз - 1 1/2 ч.ч.
  • доматено пюре - 50 г
  • черен пипер - 2 г
  • сол - 1 с.л.
  • джоджен - ½ връзка, пресен
  • магданоз - 1 връзка
  • олио - 70 мл
  • лимони - сока от 1/2 изцеден лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме тиквичките и ги изстъргваме внимателно отвътре, като вадим меката част със семките.

Запържваме ги за кратко, за да се махне миризмата на сурово, и ги охлаждаме.

Отделно задушаваме в мазнината каймата и нарязания на ситно лук.

Прибавяме измития ориз и запържваме отново.

Накрая прибавяме черния пипер, солта и наситнения джоджен.

С готовата смес пълним тиквичките и ги редим в тава, заливаме ги с вода и сока на лимона. Печем на умерена фурна.

Когато са почти готови, ги заливаме с доматеното пюре, размито в 1 ч.ч. вода.

Готови, поръсваме с нарязания на ситно магданоз.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар