Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Тиквички на Фурна»Домашни тиквички на фурна с кайма

Домашни тиквички на фурна с кайма

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9586k
Домашни тиквички на фурна с кайма1 / 2
02/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"И с тиквички от магазина става, но с домашните винаги е по-вкусно"

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 кг
  • кайма - 300 г
  • лук - 1 глава
  • ориз - 1 1/2 ч.ч.
  • доматено пюре - 50 г
  • черен пипер - 2 г
  • сол - 1 с.л.
  • джоджен - ½ връзка, пресен
  • магданоз - 1 връзка
  • олио - 70 мл
  • лимони - сока от 1/2 изцеден лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме тиквичките и ги изстъргваме внимателно отвътре, като вадим меката част със семките.

Запържваме ги за кратко, за да се махне миризмата на сурово, и ги охлаждаме.

Отделно задушаваме в мазнината каймата и нарязания на ситно лук.

Прибавяме измития ориз и запържваме отново.

Накрая прибавяме черния пипер, солта и наситнения джоджен.

С готовата смес пълним тиквичките и ги редим в тава, заливаме ги с вода и сока на лимона. Печем на умерена фурна.

Когато са почти готови, ги заливаме с доматеното пюре, размито в 1 ч.ч. вода.

Готови, поръсваме с нарязания на ситно магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Lilia Uzunova
Lilia Uzunova
Снимката не отговаря на написаното -- виждат се нарязани домати и моркови сякаш.
Изстърганото съдържание от тиквичките не се ли прибавя към пълнежа ?
08.06.2018 17:47
1
Покажи всички подкоментари