Варен нахут с кайма

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9586k
Варен нахут с кайма1 / 2
03/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • кайма - 250 г телешка
  • лук - 2 глави
  • нахут - 1 консерва
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • карамфил - 1 щипка, счукан
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • олио - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От каймата с влажна ръка оформяме продълговати малки цилиндри, които запържваме в мазнината.

Към тях прибавяме измития и нарязан на ситно лук.

Изцеждаме нахута от консервата и го добавяме към останалите продукти.

Добавяме доматеното пюре, солта и карамфила и разбъркваме отново.

Накрая изсипваме върху ястието водата и оставяме да ври на среден огън до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: