Пълнено пиле по италиански с картофи и шунка

03/12/2015
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
Приготвяне30 мин.
Готвене130 мин.
Общо160 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо611
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на ситно шунката и дробчета и към тях прибавяме счуканата скилидка чесън, розмарин, черен пипер и сол.

С тази смес напълваме измитото отвътре и отвън пиле и го зашиваме.

Посоляваме го и поръсваме с лимоновия сок.

Слагаме пилето в намазана с масло тава и покриваме с фолио.

Печем за около два часа на 150 градуса.

Сваляме фолиото и печем още 10 минути, докато се зачерви.

Отделно обелваме и нарязваме на едри парчета картофите. Сваряваме ги в подсолена вода.

Оцеждаме и върху тях слагаме на парчета останалото масло.

Затваряме съда и го раздрусваме няколко пъти до разтапяне на маслото.

Изсипваме така приготвените картофи в съд за сервиране и върху тях слагаме готовото пиле.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар