Сиропирани охлювчета

03/12/2015
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру161881745710
"Открихме идеалното средство за проваляне на изтощителните и неефективни диети "
Приготвяне45 мин.
Готвене25 мин.
Общо70 мин.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо24 929
  • Преглеждания за месеца512
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • брашно - 3 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакет
  • ванилия - с аромат на лимон
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 50 мл
  • за сиропа
  • захар - 2 ч.ч.
  • вода - 3 ч.ч.
  • лимонов сок
  • за поръсване
  • бисквити - 2 бр. с какао
  • захар - по 2 с.л. кристална
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В кладенче в брашното чукнете яйцето и прибавете олиото, киселото мляко, в което сте разтворили бакпулвера, ванилия. Замесете постепенно средно меко тесто и оставете да си почине 10 минути.

Разделете го на 2 части и всяка разточете на правоъгълна кора, намажете ги с олио и отгоре поръсете със смляната какаова бисквитка с 1 с.л. захар.

Завивайте на стегнато руло и нарежете на шайби по 1 см с помощта на остър нож. Подреждайте охлювчетата с разреза нагоре в предварително намазнена тава.

Изпечете ги в предварително загрята фурна 180 градуса 20-25 минути.

Кипнете захарния сироп за около 5 минути, отнемете от котлона и разбъркайте вътре лимоновия сок.

Потопете охлювчетата в охладения сироп и след като се напоят, ги вадете с помощта на решетъчна лъжица. Подреждайте ги в купа и ги залейте с останалия сироп.

Оставете сладки да престоят за 1 нощ в хладилника, защото на другия ден са най-вкусни.

По желание поръсете с орехи.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар