Пълнени питки

03/12/2015
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру192683866414
"Сами ли станахте или неустоимата миризма на пълнени питки ви събуди "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 643
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте маята с хладката вода, захарта и 2 с. л. брашно. След 10 минути трябва да се е активирала. Добавете я към останалите продукти и замесете тесто. Оставете го да втаса за около 40 минути.

Разделете тестото на две части и от едната разточете голяма кора. С помощта на чаша или форма изрежете еднакви кръгчета. С по-малка чаша или формичка изрежете в половината кръгове и по-малък отвор.

В намазнена тава подредете по-големите кръгчета, намажете с масло, а върху тях сложете и по едно с дупка. Леко притиснете.

Пригответе плънка от натрошено сирене, белтък и нарязан магданоз и запълнете питките с по 1 с.л. плънка във всяка. Оставете ги да втасат още 15 минути, намажете с белтък и поръсете със сусама.

Изпечете питките в загряна на 180 градуса фурна за 25 мин.

Останалото тесто накъсайте на малки топчета, слагайте във всяко по малко плънка и ги подреждайте в намазнена форма за кекс. Изпечената питка намажете с масло, след като я извадите от фурната.

Поднесете пълнените питки с шарена сол и пресни зеленчуци!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

ВИЛИ-Виолета Матева
Браво Мария ! виждам че вече си ги приготвила ,благодаря за доверието надявам се да са ви харесали
0
0
Марияна
Марияна
25.05.2016 19:40
Да, хареса ми.Вкусни, мекички от вътре и с любимият ми сусам като завършик се получиха дабре.Нямах пресен магданоз и не сложих.
1
0
Марияна
Марияна
25.05.2016 10:38
Много вкусна и интересна на вид закуска.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв